- Vacatures
- Vacatures per branch
- Vacatures per vakgebied
- Populaire functies
- ZZP opdrachten
- Opdrachten per branche
- Opdrachten per vakgebied
- Populaire opdrachten
- Zzp informatie
- Over Fleox
Duidelijke opdrachtomschrijving: Wij zorgen voor helder gespecificeerde opdrachten met duidelijke werkzaamheden en een vaste begin- en einddatum. Zo beschik je over een opdracht met een resultaatverplichting, weet je precies wat er van je wordt verwacht en kun je direct aan de slag!
Spreiding van opdrachtgevers: We helpen je om niet meer dan 70% bij één opdrachtgever te werken en zorgen ervoor dat je minimaal drie opdrachtgevers per jaar hebt. Zo ben je altijd in lijn met de wet- en regelgeving en helpen wij je ook met doorlopende projecten (win-win situatie!)
Professionele website: Een website is essentieel om als zelfstandig ondernemer gezien te worden. Wij brengen je in contact met een betrouwbare partij die snel én tegen een scherpe prijs een professionele website voor je live zet.
Juiste verzekering(en): De juiste verzekering is cruciaal voor jouw specialisme. We werken samen met een gespecialiseerde verzekeringspartner die je helpt met het vinden van de beste dekking, zodat jij geen tijd hoeft te verspillen aan eindeloos zoekwerk.
Kan jij zzp’er blijven in de Bouw of Techniek? Ja, dit kan zeker! Natuurlijk is het belangrijk om schijnzelfstandigheid tegen te gaan, maar bij FLEOX vinden wij dat dit niet ten koste mag gaan van zzp’ers die écht als ondernemer willen werken.
Sinds 1 januari 2025 handhaaft de Belastingdienst de Wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties). Deze wet, ingevoerd in 2016 maar tijdelijk opgeschort vanwege onduidelijkheden, is bedoeld om schijnzelfstandigheid tegen te gaan. Schijnzelfstandigheid betekent dat iemand als zzp’er werkt, terwijl hij of zij eigenlijk in loondienst zou moeten zijn. Schijnzelfstandigheid herken je vaak aan het werken onder het 'gezag' van een opdrachtgever, bijvoorbeeld door vaste werktijden of het ontbreken van ondernemingsrisico. Om te checken of je nog als zzp’er kunt werken, heeft de overheid diverse richtlijnen gelanceerd, zoals de Keuzehulp van de Rijksoverheid voor het juiste contract, het voorbeelddocument “zzp? – Ja of Nee” en de ondernemerscheck vanuit de Belastingdienst.
Sta je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK) met de juiste SBI code(s)
Heb je een eigen website en doe je aan acquisitie
Beschik je over je eigen vervoer en gereedschap
Heb je drie of meer opdrachtgevers per jaar
Werk je niet meer dan 70% van het jaar voor één opdrachtgever
Bepaal je zelf hoe jij je werk uitvoert zonder dat de opdrachtgever instructies geeft
Mag je niet hetzelfde werk doen als werknemers die in loondienst zijn bij de opdrachtgever
Word je betaald per uur, waarbij je niet wordt doorbetaald bij ziekte of verlof
Lever jij het afgesproken resultaat binnen de gestelde tijd van jouw opdracht op
Verdien je minimaal €36 per uur
Heb je de juiste verzekering(en) die past bij jouw specialisme
Ondanks alle veranderingen in 2025 blijft het mogelijk om als zzp'er bij jouw huidige opdrachtgever te blijven werken, mits je voldoet aan alle zzp-regels volgens de geldende wet- en regelgeving. Het is essentieel dat je als zzp'er een grondige zzp check uitvoert om schijnzelfstandigheid te voorkomen. Het aanpassen van alleen een overeenkomst is helaas niet voldoende, maar bij FLEOX helpen en adviseren wij jou graag. Zo kun jij als zzp'er op projecten blijven en ook nog eens via ons opdrachten binnenhalen in de Bouw of Techniek! Heb je vragen? Neem contact met ons op!